Skip to main content

Vuokatti Sport rantasauna

Vuokatti Sportin rantasaunojen tilat olivat alkuperäisessä kunnossa. Tilat haluttiin ottaa monipuolisempaan käyttöön ja tarjota myös koulutustiloiksi.

Tiloilta vaaditaan paljon, kun halutaan, että ne olisivat monipuolisessa käytössä. Hääjuhla, luento, palaveri, saunailta, kaikissa näissä tilanteissa tilojen täytyy olla toimivat. Kalusteet ja pinnat mietittiinkin sopimaan siis mahdollisimman moneen. Suunnittelijana en halunnut tuhota hirsirakennuksen luonnetta ja koin, että tiloissa on hyvä säilyttää pehmeä tunnelma vaikka iso osa tilojen käytöstä koostuukin opetustilanteista ja tällaiset tilat usein sisustetaan hyvin reippaaseen ja selkeään tyyliin.

Hyvät puitteet tunnelman luomiseen antoi vanhat, aidot lattiat kivestä ja laatasta. Myös lämminhenkinen hirsi luo oman tunnelmansa.

Katto päädyttiin maalaamaan valkoiseksi ja kalusteissa sekä tekstiileissä käytettiin vaaleita sävyjä, jolloin saatiin raikkautta tilaan.

Vanhat väliovet puolestaan uusittiin tummina ja samalla massiiviset lattia- sekä ovililistat käsiteltiin samaan sävyyn ovien kanssa. Lopputuloksesta tuli rauhallinen, hillitty, tyylikäs ja harmoninen. Oli ilo säilyttää vanhaa ja suunnitella uudet elementit sopimaan kokonaisuuteen.

Myös saunoihin rakennettiin uudet lauteet ja hankittiin uudet suihkuseinät sekä suihkut. Tummat kontrastisävyt näissä sitovat kokonaisuuden yhdeksi koulutustilojen kanssa.