Skip to main content
4.4.2024

Tunnetko olosi hyväksi kotona?

Onko koti merkityksellinen tekijä sinun hyvinvoinnillesi?

Mitkä asiat sinua auttaa voimaan arjessa hyvin? Liikunta, ravinto ja läheiset ihmissuhteet ovat varmasti ensimmäisiä asioita, jotka tulee mieleen puhuttaessa hyvinvoinnista. Mutta meillä kaikilla on koti. Vietämme ison osan elämästämme kotona. Ympäristö, paikka ja seinät joissa elämme, ei voi olla vaikuttamatta hyvinvointiimme.

Kotiimme ja siellä viihtymiseen vaikuttavat erilaiset tekijät. Vaikka emme voi aina valita täydellistä asuinpaikkaa tai muuttaa vuokra-asunnon seinien sijaintia, voimme silti vaikuttaa ympäristöömme monin tavoin. Voimme valita kotimme värimaailman ja valaistuksen sävyn. Voimme sisustaa kotiamme kalusteilla ja esineillä, jotka ilahduttavat meitä. Voimme suunnitella käytännöllisiä ratkaisuja keittiöön tai eteiseen, jotka helpottavat arkeamme. Voimme luoda olohuoneestamme viihtyisän tilan yhdessäoloon tai rauhoittumiseen.

Näillä kaikilla asioilla on vaikutusta hyvinvointiimme. On helpompaa puuhata keittiössä, jos ruuanlaitto ei tuskastuta ainakaan käytännönasioiden vuoksi. Aamulla töihin, kouluun tai päiväkotiin lähtö helpottuu, kun eteinen on suunniteltu kodin asukkaiden tarpeisiin.

Kodin värimaailmalla on puolestaan merkitys mielelle. Millaisissa väreissä sinä tunnet olosi hyväksi ja kotoisaksi?

Kodin tunnelmaan vaikuttaa suuresti myös valaistus. Pehmeässä valossa on helpompi rauhoittua ja hyvässä valaistuksessa on helpompi touhuta erilaisissa kodinaskareissa.

Kodin erilaisten palasten rakentaminen tukemaan hyvinvointia, voi olla haasteellista. Välttämättä ratkaisut eivät löydy helpolla. Tarvitaan itsetuntemusta ja oman arjen läpikäyntiä. Täytyy miettiä mikä toimisi itselle ja kodin muille mahdollisille asukkaille. Ytimessä olisi löytää ne palaset, jotka luovat ympäristön, jossa kodin asukkaat viihtyvät.

Tässä asiassa minä voin olla sinulle sisustussuunnittelijana avuksi. Voin auttaa sinua tutustumaan omaan sisutusmakuusi ja löytämään parhaat ratkaisut.

Voimme yhdessä luoda kodin, joka tukee hyvinvointiasi ja tekee olostasi kotoisan.

ps. kuvissa on meidän perheen koti. Aina ei ole siistiä tai harmonista, mutta koti on meidän ja meidän näköinen. Muru-koirakin nauttii.